Dick Jaspers is maandag te gast in De Hof.
Dick Jaspers is maandag te gast in De Hof. Foto: Jeroen van Hattum

Dick Jaspers biljart in De Hof

In dorpshuis De Hof in De Koog beginnen zaterdag de Texelse kampioenschappen biljart.

In verband met het 25-jarig jubileum verzorgt Dick Jaspers, meervoudig kampioen driebanden op Europees en mondiaal niveau, maandagavond 11 februari vanaf 20.00 uur een demonstratie in De Hof. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. De entree is gratis en als deurprijs wordt een door Jaspers gesigneerde biljartkeu weggegeven.

Er hebben zich 127 Texelaars voor de kampioenschappen aangemeld. Zij zijn goed voor in totaal 234 inschrijvingen in de drie verschillende klassen en gaan in tien dagen tijd uitmaken wie de Texels kampioenen bandstoten, libre en driebanden worden.

Zondag 17 februari, de laatste dag van het evenement, worden de grote finales gespeeld. Voor de Texels kampioen bandstoten staat de Jan Zoeteliefbokaal klaar, in de klasse libre wordt gestreden om de Cor Hoogenboombokaal en de winnaar driebanden mag de Piet de Graaf Trofee meenemen.

Het toernooi start zaterdag om 10.00 uur met het bandstoten, gevolgd door het libre en vanaf vrijdag 15 februari staat het driebanden centraal. Publiek is welkom.