De KW 149 strandde in januari 1983 bij paal 14 en zat op 8 februari nog muurvast op het strand.
De KW 149 strandde in januari 1983 bij paal 14 en zat op 8 februari nog muurvast op het strand. Foto: Pip Barnard

Texelse courant dertig jaar geleden

De provinciale commissie voor Ziekenhuisvoorzieningen sprak zich positief uit over de uitbreiding van het Verpleeghuis in Den Burg. Dat was het nieuws op de voorpagina van de Texelse Coruant van 8 februari 1983. Het ging hier om bouwkundige aanpassingen, nodig voor de opvang van psycho-geriatrische patiënten. Ander nieuws was het in andere handen overgaan van aannemingsbedrijf Daalder en dat de vereniging De Koog Promotion streefde naar kwaliteitsverbetering, onder meer door het vervangen van de reddingboot van de strandbrigade.

Maar het grootste nieuws waren ongetwijfeld de problemen die de op te richten Texelse radiozender had bij het verkrijgen van een zendvergunning. Dit kwam ter sprake tijdens een voorlichtingsavond in d'Ouwe Ulo, waar medewerkers van de NCRV tekst en uitleg gaven. Volgens hen moest de lokale radio opletten in de programma's niet teveel informatie te geven. 'Informatie wordt veel geprezen, maar weinig geconsumeerd. Verstrooiing en cultuur moeten naar verhouding veel aan bod komen.'

De voorpagina was geïllustreerd met een foto van de berging van de KW149, de kotter die al sinds 18 januari onwrikbaar op het strand bij paal 14 zat.