Afbeelding
Foto: Pip Barnard

@TXL

Geduld

Voor mij misschien wel het moeilijkste woord dat is er is; geduld. Ik zal het eerlijk toegeven, ik kan niet tegen wachten. Soms wel hoor, maar het is net de manier waarop het gaat. Sta je bijvoorbeeld bij de bushalte, de bus is al 10 minuten te laat, ik heb natuurlijk nét weer de verkeerde schoenen aan, waardoor ik m'n tenen niet meer voel, handschoenen vergeten, dus mijn handen proberen nog enigszins warmte te vinden in mijn jaszakken, en ik geloof dat m'n neus er zowat afvriest. Na dik een kwartier langer te staan koukleumen, is daar eindelijk de bus, heb ik net weer dat ik een niet normale grote groep mensen voor me heb, die ten eerste voordringt en ten tweede ook niet opschiet. Er is ook maar één deur, dus andere mogelijkheid om de bus in te glippen is er niet. En dan heb je net zo'n stel van wat oudere leeftijd voor je, dat eerst uitgebreid aan de chauffeur gaat vragen waar ze wel niet heen moeten, na vijf minuten uitleg, waarbij m'n handen zichzelf niet meer kunnen bewegen, vervolgens weten ze waar ze heen moeten, moet die OV nog. Helaas is er bij de OV-kaart geen handleiding gegeven hoe je nou precies zo'n ding piept, dus weer 5 minuten verder. Na 20 minuten voor je gevoel zit je dan eindelijk in de bus en ben je eindelijk onderweg richting bestemming.

Of mensen die moeten ruilen bij H&M. Ik sta altijd net in die rij, waar toevallig mijn twee voorgangers allebei moeten ruilen.. sta je weer vijf minuten langer bij de kassa dan gebruikelijk.

Geduld is een mooie eigenschap, maar ik geloof dat ik het niet bezit. Het liefst zou ik wanneer ik op vakantie ga naar een tropische bestemming gewoon alles afgeven en controleren en wegvliegen. Helaas, voor mij niet mogelijk. Maar, typisch, ik heb dan wel weer geduld met make-up, ik kan lang de tijd nemen om m'n haren te doen, en vind het ook echt niet erg als ik een kwartier sta te zoeken naar de outfit die ik vandaag aan wil. Typisch vrouw-zijn noemen ze dat. Maar feit blijft, zoals onze bekende Loesje-uitspraken ook altijd zeggen, van sommige mensen kun je gewoon niet begrijpen, dat ze de snelste van miljoenen zaadjes zijn geweest.

Emily Westdorp