Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Goede prestaties Eilandschutters 

Boogschutters van de Eilandschutters hebben zondag goede resultaten behaald bij de rayonkampioenschappen.

Deelname aan de rayonkampioenschappen wordt bepaald aan de hand van de uitslag bij de regionale wedstrijden. Nederland is daartoe verdeeld in vier rayons en die elk weer in vier regio's. Texel ligt in regio 101, die bestaat uit alle verenigingen in Noord-Holland. Rayon 1 is het gedeelte van Nederland boven de grote rivieren. Tijdens de kampioenschappen komen de schutters uit in hun eigen klasse. Verdeeld over dames en heren zijn dat aspiranten, cadetten, junioren, senioren en masters. Met deze laatste benaming worden alle schutters bedoeld van vijftig jaar en ouder, wat eerder veteranen heetten. De schutters die op de eerste plaats eindigden, gaan automatisch door naar de landelijke bondskampioenschappen. De overige uitslagen worden verwerkt in de landelijke scorelijst, waarvan de beste 24 doorgaan en per klasse worden uitgenodigd voor de landelijke finale.

Tijdens de Winteranimal van de Eilandschutters, die op 16 en 17 februari wordt gehouden in het bos bij De Koog, wordt het rayonkampioenschap 3D voor het Rayon 1 verschoten.

Uitslagen rayonkampioenschap:

Aspiranten Barebow: 1.Maya Oxener (407 punten). Cadetten Barebow: 1.Jonathan Wessling (293). Senioren Barebow: 9.Kevin Joseph (365). Longbow senioren: 6.Kees Bakker (368), 9.Jan Prins (291), 14.Marja Kampstra (215). Compound klasse 4: 4.Aad van Gils (503). Recurvecadetten klasse 1 en 2: 16.Marinka Kampstra (463), 19.Hide Plaatsman (415), 12.Bart-jan Waaijer (149). Recurve klasse 1: 12.Gert-Jan Schoorl (539). Recurve klasse 6: 3.Frans Schrama (464).

Jaap De Graafbokaal

In manege Akenburg wordt zondag een wedstrijd gereden in de mencompetitie om de Jaap de Graafbokaal. De wedstrijden beginnen om 10.15 uur met de dressuurproef van de eerste acht deelnemers. De tweede groep start om 13.00 uur. De prijsuitreiking vindt direct na afloop plaats, om ongeveer 16.00 uur. Publiek heeft gratis toegang.