'Verbeteren dijk voor veiligheid'

De verbetering van de Waddendijk zal niet zonder overlast blijven, maar hopelijk wordt beseft dat het werk niet voor niets wordt uitgevoerd.

Die boodschap gaf burgemeester Francine Giskes vrijdag af tijdens de herdenking van de watersnoodramp zestig jaar geleden.

Ze verwees daarmee naar de werkzaamheden die de komende jaren 17 km Waddendijk, verspreid over tien dijkvakken, moeten versterken. 'Die werkzaamheden worden niet uitgevoerd om de burger te pesten, maar om de dijken veilig te houden. Hopelijk wordt dat met de gebeurtenissen van 1953 in gedachten in het achterhoofd gehouden.'

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt op het moment de zogeheten voorkeursvarianten voor de versterking nader uit. Bedoeling is dat de werkzaamheden tussen 2015 en 2020 worden uitgevoerd.

De burgemeester liet tijdens de herdenking weten dat veiligheid achter de dijken een zaak is waar continu over moet worden nagedacht. 'Zeker met een stijging van de zeespiegel.' De zorg over de dijken mag volgens de burgemeester ook nooit worden verwaarloosd.