Cursus over 

het geheugen

 

In samenwerking met Texels Welzijn verzorgt docent Goos Westerlaken een cursus voor mensen die willen weten hoe het geheugen zich ontwikkelt bij het ouder worden.

De cursus is bedoeld voor mensen vanaf ongeveer zestig jaar en wordt gegeven op vier donderdagochtenden, de eerste keer op 18 februari. Aan de orde komen de achtergrond van de werking van het brein, het verschil tussen vergeetachtig en beginnende dementie, wegen om het brein in conditie te houden en het maken van een conditieplan. De lessen duren van 9.30 tot 12.00 uur en worden gegeven in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. Deelname kost €40,-, aanmelden kan via tel. 312696 of e-mailadres welzijn@texelswelzijn.nl.

Chi neng qigong

In De Aleph aan de Weverstraat in Den Burg begint donderdag 14 maart een tien lessen durende cursus chi neng qigong onder leiding van Esther Speklé. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, de bewegingen, de de doorstroom van energie bevorderen en het lichaam ontspannen en krachtig maken, zijn ook geschikt voor mindervalide mensen. Voor meer informatie, www.kaiho.nl. Aanmelden kan via tel. 06-36398989 of info@kaiho.nl.

Cursus social media

KopGroep Bibliotheken begint eind februari met een cursus om mensen wegwijs te maken op het sociale web. Deelnemers volgen het programma grotendeels thuis achter hun eigen PC en worden digitaal begeleid door coaches van de bibliotheek. De drie bijeenkomsten zijn in de centrale bibliotheek van Den Helder, maar omdat het een individueel programma betreft, hoeft dat geen belemmering te zijn voor mensen van Texel. Voor meer informatie: 7dingenkopgroep@gmail.com.

Gastgezinnen

Europa Kinderhulp zoekt voor de zomervakantie gastgezinnen voor kinderen uit probleemgebieden in Frankrijk en Duitsland. Voor meer informatie, www.europakinderhulp.nl of tel. 072-5039231.