Spectaculaire remise ZDH in Schagen

Na een lange winterstop heeft ZDH de competitie hervat met een spectaculair gelijkspel. In de uitwedstrijd tegen Schagen maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning, maar werd het uiteindelijk 4-4. Het opvallendste moment van de wedstrijd was het doelpunt van Jelmer Bomas, die scoorde vanuit zijn eigen strafschopgebied.

Vanaf de aftrap lag het initiatief bij Schagen, dat werd gesteund door een stevige wind in de rug. ZDH kwam nauwelijks aan voetballen toe en keeper Daniël Bakker had grote moeite om de bal bij doeltrappen in de buurt van de middenlijn te krijgen. De beste kansen waren aanvankelijk voor de thuisploeg, die vanuit de tweede lijn met scherp schoot. Eenmaal zoefde de bal net langs de paal.

Halverwege de eerste helft kreeg ZDH wat meer grip op het spel. De eerste kans was voor Gijs de Graaf die handig wegdraaide en net naast schoot. Even later was het toch raak. Routinier Mike de Bruijn profiteerde van aarzelend ingrijpen door de Schager defensie, zette goed door, omspeelde de keeper en scoorde. Het doelpunt leek de Zwaluwen vleugels te geven, want vijf minuten later werd het 0-2. De Graaf nam de bal ineens fraai uit de lucht, nadat Daan Wessels deze uit een vrije trap had laten indraaien. Een tegenvaller was het doelpunt van Schagen, dat vlak voor rust op 1-2 kwam, toen keeper Bakker werd verrast door een van richting veranderd schot.

Na rust beleefde ZDH een valse start. Schagen profiteerde tweemaal van slap ingrijpen, waardoor het binnen tien minuten 3-2 voor de thuisploeg stond. ZDH toonde veerkracht en kwam snel op gelijke hoogte. Aanvoerder Remco Boogaard schoot hard op doel, waarna De Graaf alert was toen de keeper de bal niet klemvast kreeg.

Het vierde doelpunt van ZDH was een klein mirakel. De scheidsrechter liet een lichte overtreding van Jonas Leenhouts in het eigen strafschopgebied onbestraft, waarna Jelmer Bomas met een ferme trap voor opruiming zorgde. Tot verrassing van iedereen vloog de door de wind gedragen bal over een afstand van honderd meter over de keeper in het doel van Schagen.

Helaas voor de Hoornders konden ze de voorsprong niet vasthouden. De thuisploeg nam in de slotfase veel risico, waardoor beide ploegen kansen kregen. Het was uiteindelijk Schagen dat nog eenmaal scoorde, waardoor de eindstand 4-4 werd.

ZDH zag Hollandia T op de ranglijst langszij komen en zakte naar de zevende plaats. Zondag spelen beide ploegen tegen elkaar in Tuitjenhorn.

Dorp-tegen-dorp

zaalvoetbal

In sporthal Ons Genoegen wordt zaterdag 9 februari het Dorp-tegen-Dorp zaalvoetbaltoernooi gehouden. Ooit was het een idee van zaalvoetbalman Jan Willem Boon, nu is dit de achtste editie.

Er wordt gespeeld in één poule van zeven ploegen, Den Burg twee teams, alle andere dorpen één team, met uitzondering van De Waal, dat dit jaar geen team op de been kan brengen.

De minimum leeftijd van de deelnemers is 16 jaar. Het is voor deelnemers niet toegestaan tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.

Er wordt gespeeld volgens de officiële KNVB-regels. De arbitrage is in deskundige handen van Willem Sangers en Dennis vonk, Jos en Paul Bakker verwerken de uitslagen. De winnaar krijgt de wisselbeker (beschikbaar gesteld door Jaap Lap) en mag zich een jaar lang het beste zaalvoetbaldorp van Texel noemen. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om de gladiatoren aan te moedigen. Den Burg-Oost en Oudeschild trappen om 17.30 uur af.