Foot-C, de band van de popschool van Artex, presenteerde tijdens de open dag hun eerste CD.
Foot-C, de band van de popschool van Artex, presenteerde tijdens de open dag hun eerste CD. Foto: Pip Barnard

Invallers helpen herenteam van Tevoko aan winst tegen Compaen

Het herenteam van Tevoko heeft zaterdag een onverwachte, maar daarom niet minder verdiende overwinning behaald op het hooggeplaatste Compaen uit Oostzaan.

Tevoko had moeite een representatieve opstelling in het veld te krijgen. Door blessures, werk en vakantie misten maar liefst vijf basisspelers. Weliswaar maakte Gerben van de Dijk zijn rentree na twee maanden blessureleed, maar deze was nog lang niet wedstrijdfit. De oplossing werd aangereikt door de uitstekend spelende invallers Allard Bijleveld, Walter Oskamp en Ewoud Bakker. Dit drietal bleek absoluut geen verzwakking, waarbij met name Bijleveld speelde alsof hij al jaren deel uitmaakt van de selectie.

Alleen in de eerste set liet Compaen zien waarom het tweede staat op de ranglijst. Met enkele powerhitters in de ploeg liep het uit naar een snelle voorsprong. Tevoko oogde in deze beginperiode nog wat onwennig, maar gaandeweg nam het vertrouwen toe. Helaas te laat om de set nog naar zich toe te trekken. In de tweede set deden de ploegen zowel aanvallend als verdedigend weinig voor elkaar onder, maar wist de thuisploeg aan de goede kant van de score te blijven. De derde set kende hetzelfde verloop, maar met nog meer spanning. Een fel strijdend Tevoko, met een excellerende spelverdeler Berry Koning, trok de belangrijke derde setwinst naar zich toe met het kleinst mogelijke verschil (26-24).

Daarna leek Compaen het op te geven; er schoot wat ergernis in het team en Tevoko liep snel weg naar een voorsprong van 5-0. Compaen bleek echter opnieuw een onberekenbare ploeg te zijn en kwam weer terug in de wedstrijd. Bij 18-17 was alles weer mogelijk. Met veel inzet en een lastige service maakte Tevoko alsnog het verschil en haalde vier onverwachte en daardoor zwaar bejubelde punten binnen.

Uitslagen overige teams: De Boemel MC1-Tevoko MC1 2-2, De Boemel MA1-Tevoko MA1 2-2, Tevoko D3-VCJ 94 D2 4-0, Tevoko H2-MBSOV H2 1-3, Tevoko D4-VCJ 94 D3 3-1, Madjoe MB2-Tevoko MB1 3-1, Tevoko D2-VCJ 94 D1 4-0.

Hoofd Homan meer

bezig met waterpolo

Slechts leden van biljartvereniging De Doorstoot die gezegend zijn met een goed geheugen konden zich na enig graven nog een overwinning van Wil Homan herinneren.

Ja, de Homan van vorig jaar is hij nog niet, misschien omdat zijn hoofd momenteel meer naar waterpolo staat dan naar biljarten, maar goed, hij wist nu niemand minder dan Cees Weel te verslaan en dat is weinig Doorstoters gegeven. Smit had wat goed te maken en won twee keer. Jaap Boon was goed op dreef, maar bleek grote moeite te hebben met het raken van ballen die minder dan twee centimeter van zijn speelbal lagen. Zijm scoorde met fantasierijke driebanders een mooie serie van 10.


Uitslagen:

J. Boon-M. Boon 2-4, Weel-Van der Kooy 4-0, Huizing-Zijm 2-4, Smit-Homan 4-2, Heemskerkā€“J. Boon 2-4, M. Boon-Zijm 2-0, Homan-Weel 4-2, Van der Kooy-Huizing 1-1, Smit-Heemskerk 4-2, J. Boon-Weel 4-0