Server kan inschrijvingen Texelse

Halve Marathon niet meer aan

Tot elf minuten na middernacht ging het allemaal goed. In elf minuten tijd noteerde de organisatie van de Texel Halve Marathon maar liefst 1320 inschrijvingen voor de zevende editie die zondag 29 september wordt gehouden.

Daarna werd de piekdrukte teveel voor de centrale server van inschrijven.nl waar de organisatie in de nacht van donderdag op vrijdag gebruik van maakte. Het systeem crashte en inschrijven voor het evenement via internet was daarna niet meer mogelijk.

'We zijn tot drie uur 's nachts bezig geweest de problemen te verhelpen, maar dat is helaas niet gelukt', aldus Kees Dros van de Texel Halve Marathon. Op Facebook waren diverse reacties te lezen van mensen die teleurgesteld waren. Dros kan zich de frustraties voorstellen; bij de organisatie waren ze evenmin gelukkig met de ontstane situatie. 'We zullen ons erop moeten beraden hoe we dit een volgende keer gaan aanpakken.' Volgens de organisatie was de stremming niet te voorzien. Vorig jaar duurde het 6,5 uur voordat het limiet van 1600 deelnemers was bereikt en dat verliep toen probleemloos.

Vrijdagochtend om 9.00 uur maakte de inschrijving een herstart, nadat er extra geheugen in de server was geplaatst. Vijf minuten later was het maximum van 1600 lopers bereikt. Volgens de organisatie heeft inmiddels een flink aantal mensen zich op een wachtlijst laten zetten. 'In de komende weken en maanden zullen daar waar mogelijk mensen van de wachtlijst worden toegelaten tot de officiƫle startlijst.'

Volgens de organisatie kent de voorlopige lijst meer dan vierhonderd Texelse deelnemers, de rest is van de overkant. De meeste overkanters komen uit Amsterdam, Den Helder en Julianadorp. Het nieuwe onderdeel de '6 van Den Hoorn' (maximaal vijfhonderd deelnemers) was nog niet volgeboekt.