Tevoko wint

van Madjoe 2

In een spannende en taaie wedstrijd won het damesteam van Tevoko met 3-2 van het geroutineerde Madjoe 2 uit Enkhuizen.

Tevoko begon niet slecht, maar liep toch al snel tegen een achterstand aan. Vervolgens werden lange ralleys gespeeld die om en om werden gewonnen. De concentratie raakte wat zoek en door vijf foute services ging de winst naar Madjoe met 18-25. In de tweede set startte Tevoko met nieuwkomer Leonie Penninga. Er kwam meer rust in het team en de pass kwam beter bij spelverdeler Connie Joling. Madjoe kreeg geen vat op het spel en Tevoko won eenvoudig met 25-18. Ook in de derde set was Tevoko heer en meester. De spelers pakten veel ballen van de grond en snelle aanvallen van Marianne Boekel en Leonie Penninga leidden tot punten en een setwinst van 25-16. In de vierde set sloop de gemakzucht er in en slordige fouten zorgden ervoor dat Madjoe een kleine voorsprong pakte. Met een goede service pakte Madjoe ook de laatste punten en de setwinst (21-25). Maar Tevoko gaf het niet op en begon de vijfde set enthousiast en fel, wat resulteerde in een kleine voorsprong. De laatste benodigde punten werden gemaakt door Nynke Bolt.