Telefooncel gezocht

Het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen is op zoek naar een oude telefooncel. Omdat KPN de meeste cellen heeft vernietigd, is daar niets meer te halen.

'Tijdens ons verblijf op Texel zie ik op verschillende plaatsen een piepercel/of uiencel staan', schrijft Kees Hof van het museum. 'Misschien draagt iemand hier het museum een goed hart toe. We draaien volledig op vrijwiligers, maar misschien kan een donateursschap voor onbepaalde tijd worden geboden.' Museum Buurtspoorweg verzorgt met verschillende stoomtreinen ritten op de eigen museumbaan tussen Haaksbergen en Boekelo.Wie een telefooncel heeft of weet, kan contact opnemen via info@museumbuurtspoorweg.nl.

Open dag Ecomare

De medewerkers van Ecomare konden zaterdag met een tevreden gevoel de deuren sluiten. De open dag was door 1670 mensen bezocht en was heel gezellig verlopen.

De extra activiteiten werden enthousiast bezocht. In menig huishouden staat nu een schelpenschilderijtje, maar ook het braakballen pluizen was bijzonder populair. Medewerkers van Gastouderbureau Calimero schminkten tientallen kinderen en door de grote belangstelling gaf Arthur Oosterbaan driemaal een bottenshow. De open dag is vooral bedoeld om Texelaars de gelegenheid te geven weer eens rond te kijken.