Jaap Duin, verwikkeld in een kopduel. (Foto Willem  Sangers)
Jaap Duin, verwikkeld in een kopduel. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

Texel'94 speels langs GeelZwart

GeelZwart '30 uit 't Zandt had na de smadelijke 7-1 thuisnederlaag van 16 september tegen Texel'94 zondag iets goed te maken.

Gejaagd door de wind kwamen de Texelaars na een halve minuut spelen op een 1-0 voorsprong. Bart de Lugt stond op de juiste plaats om de scherp genomen hoekschop van Sander de Haan van dichtbij in het vijandige doel te schieten. De ploeg van trainer Marcel Ris bestookte in hoog tempo met goed voetbal het doel van de bezoekers. Er werden voldoende kansen gecreƫerd, maar de stormachtige wind maakte het de spelers moeilijk de bal onder controle te krijgen. Daardoor bleven doelpunten uit. De gasten konden zich in die beginfase alleen maar beperken tot verdedigen. Met een uitgekiend passje stelde Joren Bakker rechterspits Sander de Haan in de gelegenheid de keeper van Geelzwart voor de tweede keer te laten vissen (2-0).

De Texelaars hadden in het vervolg van de wedstrijd meer kunnen scoren. Maar onzorgvuldig en te gehaast schieten en de storm zaten in de weg. Ruim vijf minuten voor rust lukte het de bezoekers een tegendoelpunt te scoren (2-1) en keerde de spanning terug in de wedstrijd. In de 46e minuut maakte Jesper Arkenbout een einde aan de hoop van de Zandtemers door de 3-1 te scoren.

Hierna kregen de bezoekers middels een enkele uitval nog wel kansjes, maar de Texelse defensie gaf niets weg. De schutters van de gasten hadden het vizier niet op scherp. Texel '94 hield de tegenstander flink onder druk. Supporters uit 't Zandt zagen dat veel van hun spelers er 'totaal doorheen zaten' en niet bij machte waren de bakens te verzetten. Na de 4-1 was het verzet van de tegenstander helemaal gebroken en deelde Texel '94 de lakens uit.

De uitslag had eigenlijk veel hoger moeten uitvallen, maar doordat de eilanders in de slotfase slordig met de kansen omsprongen werd er niet meer gescoord. Jaap Duin, Bart de Lugt en Sander de Haan werden in de loop van de wedstrijd gewisseld voor Niels van Zuylen, Tom de Lugt en Merijn Helleman. Zij kunnen op een goede invalbeurt terugzien.

Zondag speelt Texel '94 thuis tegen koploper JVC uit Julianadorp.