De Koog begint

met 5-2 verlies

De Koog is de tweede competitiehelft begonnen met een 5-2 nederlaag. Tegenstander en leidsman zaten in de weg.

In de zesde minuut kreeg De Koog een vrije trap tegen. De bal werd ingedraaid, maar keeper Eddy Witte schatte verkeerd in en tikte in eigen goal. Uit een dood moment kwam De Koog verder op achterstand. Een speler van Egmondia liep achter de verdediging langs en maakte 2-0. Vlak voor rust kwam De Koog 3-0 achter. Een voorzet werd niet goed verwerkt en Egmondia schoot de 3-0 binnen. Perry Koorn miste vlak voor rust nog een dot van een kans. Hij schoof de bal naast het doel.

In de tweede helft probeerden de Texelaars iets aan de achterstand te doen. Binnen zeven minuten kwam De Koog door doelpunten van Ben Siebinga en Robin Schoo op 3-2. Drie minuten later schoot Bartjan Grisnigt op de paal. In de laatste fase trakteerde de scheidsrechter op twee penalty's, zodat de winst achterbleef in Egmond. Coach Jan Loew: 'We hadden geen geluk. Ondanks een heel matige wedstrijd van beide kanten vond ik dat de scheidsrechter een hoofdrol speelde bij een aantal doelpunten en beslissingen in de wedstrijd. Helaas kopen we er niets voor en hebben we geen punten.'