Jeu de boulespelers Nico Vos, Peter Steffen en Louis van der Vis kregen zaterdag hun prijs.
Jeu de boulespelers Nico Vos, Peter Steffen en Louis van der Vis kregen zaterdag hun prijs. Foto: Pip Barnard

Jeu de boulesclub twintig jaar

Jeu de boulesclub Den Burg bestond zaterdag op de kop af twintig jaar, reden voor het bestuur om op die dag de jaarvergadering te houden.

Natuurlijk had de bijeenkomst een feestelijk karakter. Van de 71 leden waren er dan ook ruim 50 aanwezig in het clubgebouw aan de Slingerweg. Het officiƫle gedeelte werd vlot afgewerkt en voorzitter Diana Vermeulen werd unaniem voor een tweede periode van drie jaar herkozen.

Een belangrijk punt op de agenda zijn altijd de activiteiten voor het nieuwe verenigingsjaar. Naast de jaarlijkse uitwisselingen met vier clubs van de overkant doet de club ook dit jaar mee de Nationale Sportweek, die van 20 tot 28 april gehouden wordt. Verder wordt op zaterdag 11 mei het jubileum uitgebreid gevierd en wordt op 6 juli een open Texels kampioenschap petanque voor doublettes gehouden. Inschrijving voor dit toernooi staat open voor maximaal 32 doublettes (64 personen). Inschrijven kan tot zondag 23 juni.

Na de vergadering werden de prijzen uitgereikt. Dinsdagcompetitie: 1.Rob Blok, gemiddeld 12,17; 2.Piet van der Vis (11,38); 3.Louis van der Vis (11,36). Zaterdagcompetitie: 1.Peter Steffen, gemiddeld 11,98; 2. Nico Vos (11,94); 3.Louis van der Vis (11,80).

Dit zijn uitzonderlijk hoge gemiddelden, als men bedenkt dat het hoogste gemiddelde bij winst over alle 40 wedstrijden 13,00 kan zijn!

Nadat iedereen zijn of haar behaalde score had vernomen bleef het bij de nodige hapjes en drankjes nog lang gezellig in het clubgebouw.