Rosalie Duin start op vloer. (Foto Lynda Houben)
Rosalie Duin start op vloer. (Foto Lynda Houben) Foto: Lynda Houben

GVT-turnsters naar Regiofinale

De GVT-turnsters van Team Vlietland, die uitkomen in de derde divisie, hadden zaterdag hun tweede competitiewedstrijd in Beverwijk.

Doel was kwalificatie voor de Regiofinale, met concurrentie uit heel Noord-Holland. De meiden klimmen steeds hoger op de ranglijst. De kans op doorstroming naar de Regiofinale is na de wedstrijd in Beverwijk heel groot geworden.

Team Vlietland werd in Beverwijk gecoached door Carla Herps, trainster van Turnschool Almere. Marilyn Houben startte de dag als eerste op vloer en werd op dit onderdeel derde deze wedstrijd. Op de overige onderdelen liet zij ook mooie oefeningen zien. Haar eindscore was goed voor een 19e plaats. Rosalie Duin eindigde een plekje onder Marilyn deze dag. Zij kreeg ook mooie cijfers. Alleen haar brugoefening werd magertjes beoordeeld door de jury. De vloeroefening van Jet Wesselman werd van alle deelneemsters als een van de hoogste gewaardeerd . Helaas viel Jet van de balk, maar al met al was ze toch nog 22e. Babs de Haan liet wat punten liggen op vloer, maar op de overige toestellen scoorde ze weer bovengemiddeld. Dit was uiteindelijk genoeg voor een 15e plaats.

Babs de Haan en Claire Smits hebben beide een competitiewedstrijd gemist en moeten daarom in de derde competitiewedstrijd, op 20 april, nog voldoende punten halen om te kunnen doorstromen. Beide staan nu in de competitie op de vijftiende plaats in een deelnemersveld van 42 meisjes. Marilyn Houben, Rosalie Duin en Jet Wesselman staan na twee wedstrijden op de 19e, 20e en 22e plaats.

De meiden van team Vlietland laten iedere wedstrijd betere en mooiere oefeningen zien. De turnsters gaan weliswaar -nog - niet met medailles naar huis, maar wel met een goed gevoel over hun prestaties en de gezelligheid onderling. De Regiofinale, met dus waarschijnlijk het voltallige team Vlietland, wordt op 2 juni in Amsterdam gehouden. Claire Smits heeft zich geplaatst voor het Districtskampioenschap in Amsterdam, op zaterdag 9 februari. Daar treft zij haar concurrenten uit het noordwestelijk kwart van Nederland.