Vraagprijs mediaplan

te duur voor b en w

Mediabureau TMG, gelieerd aan De Telegraaf, was onlangs op Texel om inspiratie op te doen voor een mediaplan om de verkoop van het Texelvignet te stimuleren. Maar het college vindt de gevraagde vergoeding veel te hoog.

In 2012 zijn een kleine 30.000 parkeervignetten verkocht, goed voor €450.000,-. Inclusief de opbrengst uit parkeermeters en -boetes incasseerde de gemeent €1,1 miljoen aan parkeeropbrengsten, bijna het dubbele van een jaar eerder.

Om de verkoop van vignetten aan de overkant te stimuleren, meldde TMG zich voor een campagne. Het bureau vraagt hiervoor de opbrengst van 20.000 vignetten en van alles wat daar boven wordt verkocht €3,- per biljet. En daarnaast een vergoeding van €50.000,- voor het ontwikkelen van een marketingstrategie. De gemeente draait zelf op voor de kosten van die strategie.

Het college vindt dat ook in 2012 al een mooie parkeeropbrengst is gehaald. B en w en stellen de raad daarom voor niet akkoord met de vraagprijs van TMG en tot een maximum van €200.000,- vergoeden, maar dat de teller pas boven de €1,1 miljoen gaat lopen.

Het voorstel van TMG staat los van de campagne op het eiland.