Maartje Serlé in actie op het onderdeel vloer. (Foto Nienke Bloksma)
Maartje Serlé in actie op het onderdeel vloer. (Foto Nienke Bloksma) Foto: Foto Nienke Bloksma

Mooie oefeningen

turnsters in Schagen

Een grote groep turnsters van GVT heeft zondag in Schagen meegedaan aan de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.   Veruit de meeste Texelse turnsters komen dit seizoen in de vierde of vijfde divisie uit. In Schagen probeerden zij zich te plaatsen voor de provinciale kampioenschappen.

 

Mikki Hemelrijk, Afra Mevius en Amy Kossen zijn de jongste wedstrijdsturnsters van GVT en vormen samen team De Wonne 2. Zij komen uit in de categorie Instap D1, de voormalige 4de divisie. Amy Kossen kreeg een bronzen medaille voor haar vijfde plaats in een veld van 24 deelnemers.

Afra Mevius kwam met haar verdienstelijke zesde plaats net niet op het podium. Mikki Hemelrijk eindigde als dertiende, netjes in de middenmoot. Zij deed het bij vloer- en de sprongoefening net even minder netjes dan haar teamgenoten, maar alledrie lieten ze prachtige oefeningen zien. Helaas voor hen blijft de koprol op de balk een struikelblok.


In de tweede wedstrijd kwamen de junioren van De Wonne 1 en de senioren van team Grisnigt aan bod. Bij de junioren bleef Rosanne Boekel nog net onder promotienorm. Zij kreeg voor haar prestatie een zilveren medaille. Demie Landsman had na een tweede plaats in de eerste voorwedstrijd een wat mindere dag, vooral op de brug. Daniëlle Polderman was in de race voor een podiumplaats, maar viel op de vloer en eindigde uiteindelijk als vijfde. Maartje Serlé werd met mooie oefeningen twaalfde. De senioren Jet van de Water en Elma van Garderen stonden bij de prijsuitreiking samen op de een-na-hoogste tree van het podium te glunderen. Van de Water deed het vooral goed op balk en sprong, Va Garderen blonk uit op vloer en brug.


Jasmijn Serlé, Jill Mantje en Storm van der Vis, samen de pupillen 2 van team Kobeko, gingen vol zelfvertrouwen de zaal in. Jill Mantje, net hersteld van haar armbreuk, demonstreerde gelijk wat ze in huis heeft. Bij de vloeroefening liet ze wat punten liggen door niet helemaal de juiste route te lopen, maar op haar turnelementen had de jury weinig aan te merken. Haar vijfde plaats in de eindklassering is waarschijnlijk voldoende voor plaatsing voor de regiokampioenschappen. Jasmijn Serlé had plaatsing voor deze kampioenschappen al in de wedstrijd afgedwongen en Storm van der Vis werd verdienstelijk achtste en mag trots zijn op wat zij de afgelopen maanden allemaal heeft geleerd. In de laatste wedstrijd kwamen de pupillen 1 in actie. GVT werd daarbij vertegenwoordigd door Aster Baptist, Cato van Daele en Senna Poede, samen team Mantje. Aster Baptist vergat op vloer een onderdeel, maar eindige toch als derde.

Ze is in deze categorie niet te verslaan en mag nu de uitdaging in de regiokampioenschappen aangaan. Cato van Daele liet mooie oefeningen zien en eindigde als achtste in een deelnemersveld van twintig turnsters. Senna Poede had wat pech op de balk, maar haar sprong- en haar brugoefening waren zeer goed. Zij werd dertiende.

De exacte deelnemerslijsten voor de regiokampioenschappen (die op 13 april in Amsterdam worden gehouden) zijn nog niet bekendgemaakt, zodat het voor de twijfelgevallen in de vijfde divisie nog even spannend blijft. Voor de 'instappers' staat eerst nog een wedstrijd in Werversehoof op het programma. Deze wordt op 9 maart gehouden.