Bestuurswissel

bij wereldwinkel

Het bestuur van wereldwinkel Goeie Zaak in Den Burg heeft na acht jaar afscheid genomen van voorzitter Rikus Kieft en secretaris Maria Mulder.

Zij kunnen volgens hun gewezen collega's terugzien op een succesvolle periode, waarin ze de overgang hebben begeleid van een kleine winkel naar het huidige ruime pand aan de Weverstraat. Samen met coƶrdinatrice Evalien Smit en meer dan veertig vrijwilligers realiseerden ze een sterke toename van de omzet.

Voorzitter Kieft wordt opgevolgd door theoloog Kees Dekkers, eerder actief betrokken bij importorganisatie Fair Trade Original. Nieuwe secretaris is Karin Steegstra, zelfstandig ondernemer in de toeristenbranche en al enige tijd actief als gewoon bestuurslid.

Raadscommissie

In het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg begint dinsdag 5 januari om 19.30 een vergadering van de raadscommissie. Enkele onderwerpen op de agenda: zorgslaapplaatsen Hogeberg, schapenboet Duykerdam, aanschaf elektrische auto's door gemeente en financiƫle aanpassingen in het onderwijsbeleid.