Voorbereiden

op Lionsveiling

Lions Club Texel houdt zaterdag 16 maart een Lionsveiling in Hotel De Pelikaan nabij De Koog. De netto-opbrengst is bestemd voor het goede doel.

Kunst, antiek, curiosa en aandelen van TESO en De Krim zijn de hoofdthema's. Op www.lionstexel.nl kunnen kavels worden aangemeld. De Lions zijn onder meer geïnteresseerd in bijzondere artikelen, curiosa die nergens anders te krijgen zijn. Voor de kunst hebben de Lions de leden van kunstenaarsvereniging Zout uitgenodigd werken in te brengen die een relatie met Texel hebben. Aanmelden van kavels is ook mogelijk bij Cees Boersen aan de Commandeursingel 18 in Oudeschild.

De veiling in De Pelikaan begint zaterdag 16 maart om 19.00 uur. Vanaf 18.00 uur kunnen alle kavels worden bekeken op een expositie in het hotel aan de Pelikaanweg. De Pelikaan zorgt voor eten en drinken. De opbrengst daarvan is eveneens bestemd voor het goede doel.

Naast de veiling is zaterdag 16 maart het Atelier te bezoeken in De Pelikaan. Dat is een plek waar werken worden verkocht wanneer er méér dan 150 kavels voor de veiling zijn aangeboden. Op de veiling zelf worden maximaal 150 kavels geveild, zodat de veilingmeesters de tijd hebben de kavels goed onder de aandacht te brengen. De keuze of kavels naar het Atelier of de veiling gaan, maken de Lions op basis van de variëteit in het aanbod.

De netto-opbrengst wordt traditiegetrouw aan het goede doel geschonken. De Lions hanteren al jaren de formule dat een derde naar het Tesselhuus gaat, een derde naar organisaties op het eiland en een derde naar (Texelse) projecten in de Derde Wereld. Op www.lionstexel.nl kan bekeken worden waar de opbrengsten de afgelopen jaren aan zijn besteed. Hier is ook informatie over de veiling te vinden.

Organisaties die voor een donatie in aanmerking willen komen, kunnen een verzoek indienen bij Marc van den Berg, voorzitter van de Fondsverdelingscommissie van de Lions (marc@dennenoord.com). Er kunnen aanvragen worden ingediend via www.lionstexel.nl.

Playbackshow

In dorpshuis De Hof wordt zaterdag 23 februari de playbackshow van De Koog gehouden. Deelnemers kunnen zich tot en met zondag 17 februari aanmelden bij Veronica van Beek of Esther Huisman. De playbackshow begint die avond om 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.