De 8-jarige Oscar Jager schopte 80 centimeter boven zijn lengte. (Foto Rob Hul)
De 8-jarige Oscar Jager schopte 80 centimeter boven zijn lengte. (Foto Rob Hul) Foto:

 

Karateka's in actie in Julianadorp

Karateka's van Budovereniging Shima hebben zaterdag in Julianadorp gestreden om het clubkampioenschap van Karateschool Samurai.

Een nieuw onderdeel was 'de hoogste schop', waarbij tegen een lat moest worden geschopt. Hoe hoger de trap, hoe spectaculairder de actie. Oscar Jager werd in zijn eerste toernooi gelijk derde. Hij trapte maar liefst 80 centimeter boven zijn eigen hoofd.

Op het onderdeel kumite (vechten) troffen Afef Bahrini en Haithem Ismail het niet met hun zware poule. Beiden vielen net buiten de prijzen. Fenna Wit won haar poule. Een sterk staaltje liet ze zien door in een partij in 34 seconden drie punten bij elkaar te vechten. Een partij eindigt na twee minuten of wanneer een van de karateka's een score van drie punten heeft.

Bij kata wordt gevochten tegen denkbeeldige tegenstanders en worden de techniek en stijl beoordeeld door drie scheidsrechters. Het totaal aantal punten telt. Afef Bahrini won op dit onderdeel de derde prijs, Marit Stark zelfs de tweede.

De stijlprijs ging naar Afef voor een goed geplaatste ronde schop naar het hoofd van haar tegenstander. Aan het onderdeel mawashi geri max (zoveel mogelijk schoppen maken) deden geen Texelaars mee.