Koomen en Veeger goed op dreef

Sjaak Koomen en Freek Veeger wisten deze week de vierde speelronde van het Texels kampioenschap klaverjassen op hun naam te schrijven. Met nog één speelronde voor de boeg zijn er drie kanshebbers op de titel. Van Heerwaarden en Vinke hebben de beste papieren.

Koomen en Veeger waren goed op dreef en behaalden 7789 punten, ruim voldoende voor de rondewinst. De score kwam mooi gelijkmatig tot stand, de laagste partij was dik 1600 punten, alle andere potten schommelden rond de 2000 punten. Dankzij deze score staan ze op een derde plaats met een kleine 1300 punten achterstand. Hiermee hebben ze nog uitzicht op het kampioenschap, hoewel ze dan de komende speelronden geen steken moeten laten vallen.

Gisela en Lieuwe van der Veen herstelden zich uitstekend van hun dip in de vorige ronde. Zij behaalden met 7391 punten de tweede plaats, wat vooral te danken was aan een ijzersterke opening van tweemaal ruim boven de 2000 punten. Vooral de laatste partij was wat minder. Helaas voor hen zit door de schade van de vorige avonden een klassering in de top er niet meer in. Zij bezetten nu een dertiende plaats in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark blijven zonder echte uitschieters uitstekend meedraaien in de top. Zij behaalden deze keer met 7112 punten de derde plaats. Ze maken nog een goede kans op het kampioenschap en hebben met 800 punten achterstand op de tweede plaats hun kansen zelf nog in de hand.

Anita Kalf en Miriam Boogaard namen met een score van 7015 punten afstand van de onderste plaats en stegen van de twintigste naar de achttiende plaats.

Jaap en Piet van der Slikke hadden met name op de tweede speelavond veel pech. Jammer voor hen, anders hadden ze nu een hoge plaats ingenomen in het klassement. Ook tijdens deze speelronde draaiden ze weer goed mee. Ze werden vierde met 6633 punten en zijn daarmee weer terug in de toptien, waar ze de achtste plaats bezetten. Steven Bakker en Jan Balk deden het ook goed in deze ronde. Zij werden met 6623 punten vijfde en staan nu elfde in het klassement.

Het gemiddelde was met 6292 punten aan de hoge kant. Er werden 38 marsen gespeeld.

In het klassement moesten Peter van Heerwaarden en Cees Vinke wat terrein prijsgeven. Maar toch houden ze de leiding stevig in handen met een voorsprong van 824 punten op Bas Tromp en Frans Stark. Freek Veeger en Sjaak Koomen staan nu derde met 1272 punten achterstand. Voor Fenny Caspers en Gerda Veeger, die de vierde plaats bezetten, is de achterstand vermoedelijk te groot. Zij moeten ruim 2200 punten goedmaken. Tiny Zwaneveld en Theo Witte maken de topvijf vol.