Witte en Witte winnen ronde

Gerard en Theo Witte hebben de zestiende ronde van de competitie van Klaverjasclub Den Burg. De top in het klassement gaf elkaar niet al te veel toe, Bas Tromp en Frans Stark blijven aan de leiding.

Gerard en Theo Witte maken een wisselvallig seizoen door, maar na een paar mindere weken was het dit keer weer raak. Na een sterke opening van ruim 1700 en bijna 2000 punten leek er een mooie score in het verschiet te liggen, maar daarna volgde een stevige dip. Witte en Witte waren echter niet onder de indruk en met een fraai slotakkoord van bijna 2300 punten werd de rondewinst alsnog binnengehaald. Zij blijven veertiende in het klassement maar nemen wel afstand van de onderste plaatsen.

Fenny van Exel (die deze avond afwezig was, maar kundig werd vervangen) en Tiny Kok spelen een goed seizoen en zetten hun hoogste score van het seizoen neer. Met 7067 eindigden ze als tweede. Vooral het eerste spel kregen tegenstanders Tiny Zwaneveld en Piet Moree alle hoeken van de tafel te zien met een score van 2197 voor en 769 tegen. Ook de tweede partij was uitstekend met bijna 2000 punten, maar daarna moesten de dames toch wat gas terug nemen. Het leverde Van Exel en Kok vier plaatsen winst op, zij staan nu negende in het klassement.

Bart Weijdt en Willem Koomen handhaafden zich in de top door met 6748 punten derde te worden. Zij blijven tweede en maken weer 27 punten goed op Bas Tromp en Frans Stark, die met 6721 punten voor de vierde plaats tekenden. Meijert Laan en Piet Kikkert werden keurig vijfde met 6714 punten. Zij stijgen twee plaatsen in het klassement, van de tiende naar de achtste.

Het gemiddelde was met 6367 punten verreweg het hoogste van dit seizoen. Er werden 33 marsen gespeeld.

In het klassement leiden Bas Tromp en Frans Stark, die ook de tweede-periodetitel gaan binnenslepen. Zij hebben een voorsprong van ruim 1600 punten op Bart Weijdt en Willem Koomen. Eric Jan Geus en John Vlaming moesten wat terrein prijsgeven, maar blijven op 2200 punten achterstand goed in de buurt.

Klaverjassen in de

Witte Burcht

In de Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt dinsdag 5 februari weer een klaverjasdrive voor het goede doel gehouden. Er wordt met gespeeld met vaste maat, deelname kost €3,50 per koppel. De drive begint om 20.00 uur, na afloop wordt een verloting gehouden. De opbrengst van deze drives wordt aan het einde van het seizoen verdeeld over door de spelers aan te geven goede doelen.