Misbruik van ID-kaart

Een portier van een café in De Koog heeft zondag een minderjarig Texels meisje betrapt op het gebruik van een ID-kaart van een ander.

De politie werd erbij gehaald en die nam de ID-kaart in beslag, omdat er sprake was van identiteitsfraude. Het meisje had de identiteitskaart gekregen van een meerderjarige kennis van het eiland. De politie stelt in een persbericht 'dat er mogelijk sprake is van een trend'. Ze wijst erop dat misbruik van ID-bewijzen wordt beschouwd als een misdrijf. Mensen die betrapt worden, lopen het risico bij het Centraal Meld- en Informatiepunt te worden gemeld. Dat kan problemen aan de grens opleveren.

Burgernet

Texelaars zijn woensdag voor het eerst betrokken bij een actie van Burgernet. De politie deed via de mobiele telefoon een algemene oproep uit te kijken naar een toerist, omdat haar een belangrijke boodschap moest worden meegedeeld. In de loop van de middag kwam de mededeling dat het niet was gelukt haar te traceren. Volgens de politie waren 443 mensen bij de actie betrokken.