Afke Roest laat kinderen van groep 1/2 van de Jozefschool zien hoe zij truien breit voor de pop Texelse Tim. (Foto Jeroen van Hattum)
Afke Roest laat kinderen van groep 1/2 van de Jozefschool zien hoe zij truien breit voor de pop Texelse Tim. (Foto Jeroen van Hattum) Foto: Jeroen van Hattum

Wedstrijd voor warme truiendag

Ecomare houdt komende week op de basisscholen een wedstrijd voor de Warme Truiendag die vrijdag 8 februari plaatsvindt.

Alle klassen is gevraagd een originele foto van zichzelf te maken met warme truien aan. Speciaal voor de gelegenheid zijn de Texelse Timpoppen, die een centrale rol spelen in de duurzame lessen van Ecomare, in truien van Texelse schapenwol gestoken. Afke Roest breide de truien en Greetje Poede spon de wol. Bedoeling is dat de poppen mee op de foto gaan.

De duurzame leerlijn bestaat uit lessen voor groep 1 tot en met 8 over natuur, water en energie. De lessen zijn op Texel gericht en gemaakt door Ecomare en de Stichting Kopwerk.

Dat gebeurde in samenspraak met diverse organisaties op het eiland. Vorig jaar werden de lessen officieel gepresenteerd. Een overzicht van de lessen is te vinden op www.duurzameleerlijn.nl. Ecomare heeft de scholen verzocht de foto's (één per groep) vóór dinsdag 12 februari door te mailen naar educ@ecomare.nl.