Familie bulkt van

muzikaal talent

De familie Brons uit De Koog bulkt van het muzikaal talent. Dat was goed hoorbaar tijdens de 'Brons getinte' avond in Klif 12. Een niet bomvol, maar toch goed gevuld Hoornder theater kon er genieten van een breed aanbod aan stijlen. Anneke Brons en het vrouwentrio Anyway openden het familiefeestje door a capella popklassiekers van The Beatles, Paul Simon, The Scene en andere grootheden ten gehore te brengen. Vernieuwend was het niet, maar de professionaliteit van dit gezelschap is zo groot dat het altijd weet te boeien.

Verrassend was het optreden van dochter Lauri. Tijdens Broadway afgelopen voorjaar putte ze nog uit het musicalrepertoire, als student klassieke zang aan het conservatorium waagde ze zich dit keer - begeleid door pianist Koen Spijker - aan aria's van Mozart en een stuk van Leonard Bernstein. Hoewel nog maar 22 jaar oud, klonk ze als een diva.

De avond werd afgesloten door broer Martes en zijn kompanen van rockband Whatever, die met even stevige als melodieuze set rock 'n' roll uit de jaren vijftig, zestig en zeventig de toeschouwers op de dansvloer lokten. Hun act - met een gastoptreden van Lauri, moeder Anneke én vader Peter - was zo aanstekelijk, dat het slot veel vroeger kwam dan gewenst.