Brabantse avond in Klif 12

Met speciale aandacht voor Texelaars die van Brabant(s) houden of vanuit het Brabantse land naar Texel zijn gekomen verzorgt Ger Coppens - met heur Apostelen - zaterdag 2 februari een Brabantse avond in Klif 12 in Den Hoorn.

Geboren in Boerdonk, een klein dorp aan de Zuid-Willemsvaart precies tussen Eindhoven en 's Hertogenbosch, groeide Coppens op tussen graan en bier, tussen boeren en arbeiders. Ze schreef op jonge leeftijd al teksten waar het maar kon, op kranten, kamerbehang, houten vloeren en uiteindelijk op papier. In 1990 maakte ze haar eerste LP, 'Vanbinnenuit', die korte tijd later op CD werd uitgebracht. Nadat ze een tijdje afstand had genomen in verband met haar veel te drukke leven in het bedrijf van haar man en het grootbrengen van drie kinderen verzamelde zij drie muzikanten om zich heen.

Als toerist is Ger Coppens een tiental keren op Texel geweest. Daarom is het voor haar bijzonder nu eens als artiest te komen. In 1996 schreef zij hier 'De Nacht', een nummer wat op deze avond zeker niet zal ontbreken. De voorstelling begint om 20.00 uur, de toegang bedraagt €10,-. Vanaf 18.00 uur wordt moesse petazzie (boerenkool) met worst geserveerd. Reserveren gewenst.