Beverdam en Balk winnen bij DVO

Hans Beverdam en Ries Balk zijn de nieuwe periodekampioenen libre bij biljartvereniging DVO uit den Burg. Balk had zijn kampioenschap de vorige ronde al veilig gesteld en Beverdam trok de laatste avond aan het langste eind om de fel begeerde titel, die recht geeft op deelname aan de Wim Vendel Bokaal in april.

In de maandagpoule had Cor Huisman gedurende de eerste drie rondes de beste papieren. Pas in de vierde ronde kwam Balk op gelijke hoogte en was diens opmars niet meer te stuiten. Met het hoogste aantal wedstrijden op zijn naam was hij aan het begin van de laatste avond niet meer in te halen.

Huisman liet echter geen misverstand bestaan over zijn vechtlust. Waar Balk de laatste avond maar één wedstrijdpunt uit drie partijen kon behalen, wist Huisman twee partijen te winnen. Daarmee legde hij beslag op de tweede plaats. Opvallend waren de prestaties van Wim van Aperlo en Cees Bonne. Van Aperlo ging tegen Cor Huisman met tien caramboles van acquit en speelde zijn partij in negen beurten uit. Cees Bonne speelde Ries Balk in dertien beurten van tafel en had geen reden tot mopperen. Over het gehele seizoen staat Caecilia Roeper aan kop in de maandagpoule. Zij speelt met een gemiddelde van 1,00 een kwart boven haar niveau van vorig jaar. Piet Plug en Rint de Vries gaan na noeste training steeds beter biljarten en zetten regelmatig goede series neer. Frans Bik produceerde met een reeks van negenenveertig caramboles de hoogste serie, een goede opmaat voor de Texelse kampioenschappen.

In de donderdagpoule werd de strijd gestreden tussen Hans Beverdam, Rinus Vittali en Eduard Keijzer. Beverdam begon met een lichte voorsprong en won zijn eerste partij van Theo Kemper door de benodigde dertig caramboles in vijftien beurten bij elkaar te spelen. Rinus Vittali maakte meteen duidelijk toch een serieuze poging te wagen en versloeg Beverdam met negenenveertig caramboles in veertien beurten. Ook John Sessink liet de Beverdam even wankelen door hem een tweede nederlaag te bezorgen met een fraai moyenne van 3,57. Eduard Keijzer hoefde nu maar twee winstprocenten goed te maken om de eerste plaats te bereiken. Door twee verliespartijen van Beverdam was dit zeker mogelijk geweest, maar Keijzer moest verstek laten gaan. Vittali speelde sterk, maar had uiteindelijk net een partij te weinig gespeeld om zich te plaatsen.

Het klassement in de donderdagpoule wordt aangevoerd door Adrie Barhorst, op de voet gevolgd door Eduard Keijzer en Piet Knol. Het onderlinge verschil tussen de topvijf bedraagt slechts twee punten. Van 9 tot 17 februari wordt niet gespeeld in verband met de Texelse kampioenschappen.