Zaalvoetballers nog ongeslagen

Dankzij de overwinning op Theo Tol uit Volendam blijft Texel'94 nu twintig thuiswedstrijden op rij zonder nederlaag.

Zonder topschutter Pieter Jan Eelman maar met routinier Marcel Ris begon Texel'94 sterk. Doordat Ris als libero fungeerde, schoof aanvoerder Ruben Duinker door naar de aanvallende linie, en direct met succes. Binnen tien minuten stond Texel op een riante 2-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Duinker. De bezoekers namen na deze achterstand het initiatief en probeerden de aansluitingstreffer te forceren, maar de defensie gaf weinig weg. Maar vlak voor de wissel bleef zelfs doelman Ali Smit het antwoord schuldig op een fraaie combinatie en bracht Theo Tol de spanning terug in de wedstrijd. Direct na het begin van de tweede helft scoorde Pim de Lugt twee maal, maar Theo Tol weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag. In de 15de minuut was Smit kansloos, maar verder kwamen de bezoekers niet. Lesley Koning schoot hard en zuiver de 5-2 binnen waarna Jesper Arkenbout ogenschijnlijk het duel besliste door vier minuten voor het eind de stand naar 6-2 te tillen. Texel geloofde het verder wel tot Theo Tol de keeper wisselde voor een veldspeler. Met nog twee minuten op de klok werd het alsnog 6-5.