Wisselvallig

Tevoko wint

Net als vorige week moest bij het herenteam van Tevoko een vijfde set beslissen over verlies of winst. Dit keer wist het team aan de goede kant van de score te blijven; tegenstander Madjoe 3 werd met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd.

Ook nu duurde het weer even voor de motor van Tevoko aansloeg. Het publiek had na een klein kwartiertje de neiging de kantine op te zoeken, toen reeds de ontluisterende cijfers van 12-25 op het scorebord stonden. Waar bij Madjoe alles leek te lukken, stond de thuisploeg erbij en keek er naar. Deze apathische houding werd echter succesvol afgeschud en zowel in de tweede als in de derde set draaide Tevoko het scenario om, al moest in de derde set wel eerst nog een snelle achterstand ongedaan worden gemaakt. Met name verdedigend werd met veel bezieling gespeeld, waardoor ook aanvallend een vuist kon worden gemaakt. Dit werd duidelijk in de setstanden (25-16, 25-20 ). Volgde een merkwaardige set waarin Tevoko uitblonk in slordigheden: 14-25. De vijfde set was daarentegen buitengewoon spannend. Madjoe nam een snelle voorsprong, maar de veldwissel kwam bij 8-7 voor Tevoko dat bij 12-12 het beslissende gat sloeg. Patrick Hollenberg maakte uiteindelijk het laatste punt: 15-13.