Tromp en Stark nemen afstand

Bas Tromp en Frans Stark hebben de vijftiende ronde van de competitie van Klaverjasclub Den Burg gewonnen. Hiermee nemen zij afstand van de directe concurrentie.

Tromp en Stark waren goed op dreef; zij waren het enige koppel dat meer dan 7000 punten scoorde. Deze winst kwam overigens zonder opvallende uitschieters tot stand, maar met 7273 punten slaan ze nu toch een gat met de directe concurrenten. Daarmee hebben ze de winst in de tweede periode - waarin nog acht spelletjes te spelen zijn - vrijwel zeker gesteld.

Bij afwezigheid van zijn vaste maat speelde Carlo Bos met vaste invaller Truus Witte. Dit koppel leek na een sterke opening van ruim 2000 en ruim 1900 punten op weg naar een hoge score. Maar de wachtpartij in de derde ronde en een matige score in de vierde gooiden roet in het eten. Bos en Witte kwamen tot 6781 punten, wat hen een tweede plaats en een plaatsje winst in het klassement opleverde. Daarmee staan Bos en Vinke nu twaalfde.

Bart Weijdt en Willem Koomen haalden met ook al vier gelijkmatige spelletjes de derde plaats binnen met 6606 punten. Zij staan nu weer op de tweede plaats in het klassement. Huug Snoek en Peter van Heerwaarden presteren de laatste weken mooi constant. Ditmaal werd de vierde plaats binnengehaald (6586). Zij blijven daarmee zesde in het klassement. De vijfde plaats was met 6407 punten voor John Vlaming en Eric Jan Geus. Daarmee wint dit koppel - dat eerder het klassement aanvoerde - een plaatsje terug; het staat nu op de derde plaats.

Het gemiddelde was met 6152 punten het laagste van dit seizoen. Er werden 27 marsen gespeeld, wat ook minder is dan normaal. In het klassement leiden Tromp en Stark met ruim 1600 punten voorsprong op Weijdt en Koomen. Vlaming en Geus staan derde met bijna 1900 punten achterstand.

De strijd om de tweede-periodetitel is vrijwel beslist, want met nog twee avonden te gaan hebben Tromp en Stark een voorsprong van bijna 2900 punten op Bart Weijdt en Willem Koomen. Sjaak Sipsma en Jelle Wiersma staan met ruim 3000 punten achterstand op de derde plaats.

Uitslagen Tevoko

Tevoko H1 – Madjoe 3 3-2

Tevoko MA1 – NIVO MA1 2-2

Tevoko D4 – Relay D1 0-4

Alvoco MB1 – Tevoko MB1 4-0

Tevoko H2 – Reflection H2 3-2

Tevoko MB2 – WVS 90 MB1 0-4

Tevoko D3 – MBSOV D4 4-0