Lorenzo van Velzen Bottazzi, bekend van 'So you think you can dance'.
Lorenzo van Velzen Bottazzi, bekend van 'So you think you can dance'. Foto:

 

Danser Lorenzo bij Artex

Tieneridool, danser en filmster Lorenzo van Velzen is zaterdag 9 februari één van de gasten op de open dag van Artex Kunstenschool aan het Schilderend in Den Burg. Hij stond in de finale van de veelbekeken show So you think you can dance en speelde mee in de film Body Language.

Lorenzo verwierf veel faam omdat hij twee keer aan So You Think meedeed. In 2009 raakte hij tijdens een live-show ernstig geblesseerd aan een knie. Als publiekslieveling besloot hij een jaar later nogmaals mee te doen en schopte hij het tot 'Runner Up' van Nederland en België. Lorenzo komt naar Artex voor een meet & greet, hij geeft een workshop dans en een demonstratie eXtremotion.

De open dag staat in het teken van film, compleet met filmsterren, rode loper en handtekeningensessies. De docentenband speelt filmmuziek, er is een open podium, bezoekers kunnen instrumenten uitproberen, een dagje meedraaien met filmmaker Agna Rudolph en er zijn lessen theater, knutselen en schilderen. De organisatie zou het leuk vinden als kinderen verkleed komen.