Priscilla Noorlander en Dionisos: twee eerste prijzen. (Foto Ad Noorlander)
Priscilla Noorlander en Dionisos: twee eerste prijzen. (Foto Ad Noorlander) Foto: Ad Noorlander

 

Priscilla Noorlander kringkampioen

Priscilla Noorlander heeft tijdens de kringkampioenschappen die afgelopen weekend in Anna Paulowna werden verreden met haar paard Dionisos tweemaal de eerste prijs gewonnen in de dressuurklasse L2.

Hiermee werd ze niet alleen overtuigend kampioen van de kring Noord-Holland Noord, ook verdiende ze een startbewijs voor de regiokampioenschappen die komende maand in Benningbroek plaatsvinden.

De door Kees Kikkert gefokte Dionisos maakte zijn debuut aan de vaste wal. Van onwennigheid was niet veel te merken. Al bij de eerste proef realiseerden ruiter en paard een score van 65,67 procent. Bij het 'overkampen' volgde opnieuw een prachtig resultaat: 65,50 procent. In beide proeven hadden ze een flinke voorsprong op de nummer twee. Met hun scores vergaarden Noorlander en Dionisos vier winstpunten.

Het succes van de 25-jarige amazone kwam niet als een grote verrassing. Als jonge meisje won ze al prijzen met diverse pony's. Dat succes stopte niet toen ze als 18-jarige de overstap naar de paarden maakte. Sinds ruim vier jaar is ze in dienst van fokker Kikkert, voor wie ze de paarden verzorgt en berijdt.