De Texelse Courant van 25 januari 1963 opende met een verhaal over de luchtbrug met het vasteland, die was ingesteld omdat TESO in verband met ijsgang niet kon varen.
De Texelse Courant van 25 januari 1963 opende met een verhaal over de luchtbrug met het vasteland, die was ingesteld omdat TESO in verband met ijsgang niet kon varen. Foto: Pip Barnard

De Texelse Courant 50 jaar geleden

De Texelse Courant opende vijftig jaar geleden, op 25 januari 1963, met een verslag van de reis die een lezer maakte met de Dakota. In verband met ijsgang kon TESO al enkele dagen niet meer varen en de gemeente had in samenwerking met de KLM een luchtbrug ingesteld.

Verder een verslag van een 'weinig schokkende' jaarvergadering van de VVV (toen nog een echte vereniging) en een lovende recensie over het concert van KTF. In de vergadering van de VVV werd onder meer de vraag behandeld of het aantal huisartsen in de zomermaanden wel voldoende was, bij de fanfare was er een lintje voor Jb. Schrama, die al vijftig jaar lid was. De fanfare stond onder leiding van C. Rijf, toenmalig directeur van de pas opgerichte Texelse muziekschool.

Op pagina 2 gaat de krant uitgebreid in op de plannen van de Folklorestichting, die een plan voor de komende zomer presenteerde. Veel zang, dans, muziek en bovenal veel klederdracht. Namens de middenstand sprak de heer Nauta zijn bedenkingen uit, maar de krant zag een grootse toekomst, zeker als de zaken goed georganiseerd werden en niet ieder op eigen houtje aan de gang ging, want een 'rommelig geheel' zou zeker ontaarden in 'negatieve reclame'.