Afbeelding
Foto:

 

Actiethriller en muzikale komedie

Tom Cruise speelt ex-militair agent Jack Reacher in de gelijknamige nieuwe actiethriller, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Lee Child, die de komende dagen in Cinema Texel draait. Het verhaal begint met het doodschieten van vijf mensen. De politie denkt de dader snel te hebben gepakt. De verdachte, James Barr, weigert echter te praten en heeft slechts één boodschap: 'Grijp Jack Reacher!'

In de nieuwe muzikale komedie Pitch Perfect wordt de rebelse Beca (Anna Kendrick) gevraagd voor de zanggroep van haar universiteit. De groep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt. Maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe 'mash-ups' te verzinnen. Ineens maken de meiden weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

Een groot deel van de andere films in Cinema Texel wordt geprolongeerd. Daaronder Life of Pi, die negen Oscarnominaties kreeg. De film vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke overlevingstocht, waarbij de 16-jarige Pi na een schipbreuk in een reddingssloep belandt met een hyena, een zebra en een tijger.

Het volledige programma is te vinden in de agenda elders in deze krant en op www.texelsecourant.nl.