Zanggezelschap a'Capabel tijdens een optreden in De Kampanje.
Zanggezelschap a'Capabel tijdens een optreden in De Kampanje. Foto: archief

Nieuw muziekpodium in De Koog ingewijd

Zanggezelschap a'Capabel heeft zondag het nieuwe muziekpodium in De Koog ingewijd. Dit tot genoegen van zowel publiek als zangers.

In de voormalige RK-kerk van De Koog, die nu dienst doet als dorpshuis, is een theater gebouwd waar bezoekers gezellig rond tafeltjes zitten met een kop koffie en waar muzikanten een podium krijgen waarop het heerlijk zingen en musiceren is. De akoestiek is nog een beetje droog, maar daaraan is nog wel iets te doen, het contact met het publiek is heel direct. De zaal verdient het de komende tijd door vele muziekgezelschappen te worden gebruikt.

a'Capabel deed voor dit concert een greep uit het vertrouwde repertoir van barbershop- en Russische liederen. Rob Manse stal de show met zijn solo in de ballade van de Twaalf Rovers, een klassieker, maar door solist en koor voortreffelijk gebracht.

Nel Bruin en Jan Beijert zorgden voor een intermezzo. Zij namen het publiek mee in de wereld van fado en ballads. Heel bijzonder. Het is jammer dat we Jan niet vaker horen als gitarist.

Jan Beijert, neef van dirigent en gitarist Jan Beijert, die op een vlotte manier de aankondigingen deed, sprak aan het eind zijn dank uit aan de dorpscommissie van De Koog voor de eer als eerste van het nieuwe podium gebruik te mogen maken.