Schaatsen voor goed doel op de Weissensee.
Schaatsen voor goed doel op de Weissensee. Foto: iemand

Schaatsen voor Hartekind

Diane van der Burg uit Den Burg is een van de tientallen mensen die vrijdag 25 januari op de Weissensee in Oostenrijk een alternatieve Elfstedentocht schaatsen, in een poging €100.000,- bijeen te brengen voor de stichting Hartekind.

Deze stichting beijvert zich voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. De afgelopen weken hebben de deelnemers gezamenlijk getraind onder leiding van Barbara de Loor en marathonschaatsploeg De Uithof. Stichting Hartekind zorgde voor rood-witte schaatspakken en voor ondersteuning. Via een persoonlijke fondsenwervingspagina probeert iedere deelnemer zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Van der Burg hoopt een flinke bijdrage te kunnen leveren. 'Er zijn heel veel goede doelen, eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen steunen, maar dat gaat niet. Dankbaar voor mijn drie gezonde kinderen doe ik mijn best voor deze stichting.'

Er doen meer dan veertig schaatsers mee aan de actie, bij een verwachte temperatuur van -20 graden. Per deelnemer kan een bedrag worden gedoneerd via http://schaatsenvoorhartekind2013.alvarum.net.