Jet Wesselman van Team Vlietland in actie op de brug.
Jet Wesselman van Team Vlietland in actie op de brug. Foto: gvt

 

Team Vlietland niet naar finale

 

Het is de turners van Team Vlietland van GVT zondag niet gelukt een plaats te bemachtigen voor de disctrictsfinale en het Nederlands kampioenschap.

Het team, bestaande uit Claire Smits, Jet Wesselman, Babs de Haan, Marilyn Houben en Rosalie Duin turnen dit jaar voor het eerste in de pittige derde divisie, maar hadden zich goed voorbereid en gingen vol zelfvertrouwen de turnarena in. Aan de wedstrijd deden 44 tuners mee, waarvan de eerste achttien doorstromen naar de districtswedstrijd. De eerste acht doen mee aan de landelijke wedstrijd. Marilyn Houben haalde op brug de hoogste score van het team. Ook de anderen waren goed op dit onderdeel, al liep het bij Babs de Haan niet helemaal lekker, wat haar een lage score opleverde. Claire Smits viel tijdens haar balkoefening, die bij de anderen sierlijk verliep. Vooral Babs de Haan sprong erg hoog en ook Rosalie Duin was overtuigend. Voor de vloeroefening haalden alle vijf turners alles uit de kast en lieten mooie oefeningen zien, die door de jury echter niet hoog werden gewaardeerd. Ook bij de sprong werd niet bijzonder hoog gescoord en al met al waren de totaalscores niet voldoende voor doorstroming.
Hoewel de punten dicht bij elkaar lagen, was het niet genoeg. Met 43,200 punten heeft Marilyn het hoogst aantal punten behaald met daarop volgend Jet 42,450, Rosalie met 42,000, Claire met 40,700 en Babs met 40,650.

Nieuwjaarsrit MAB

De Nieuwjaarsrit van de MAB-club, die zaterdagavond werd verreden, was uitgezet door Pieter van der Vis en bedacht door Anne de Vries. De tocht voerde de deelnemers door Den Burg en Oudeschild.

Op ongeveer een derde van de rit werden de deelnemers teruggestuurd om de routebeschrijving nog een keer te volgen, maar dan op een ander deel van Texel.

Uitslagen:B-klasse: 1.Aris & Jessica (42 strafpunten); 2.Jan de Wit (52); 3.Angelien & Marga (152). C-klasse: 1.Chris de Vries (50 strafpunten); 2.Melissa & Marise (78); 3.Zelfpluktuin Dames 1 (94).