Leerlingen die meedoen aan Dat Drinkt Niet. (Foto Joke Lagerveld)
Leerlingen die meedoen aan Dat Drinkt Niet. (Foto Joke Lagerveld) Foto: Jeroen van Hattum

Voorlichting leerlingen over drank

Zestien leerlingen van de OSG gaan voorlichting geven aan leerlingen van de basisschool over alcohol.

De zestien kregen dinsdagochtend instructie op het kantoor van de Rabobank in Den Burg. Het gaat om het project Dat Drinkt Niet van GGD Hollands Noorden.

Bedoeling is dat de leerlingen aan de kinderen van de hoogste groepen van de basisscholen duidelijk maken dat ze tot hun zesttiende geen alcohol drinken en daarna met mate. 'De ervaring van de GGD is dat leerlingen van basisscholen de boodschap eerder aannemen van oudere leerlingen dan van volwassenen.'

Het is de tweede keer dat OSG-leerlingen aan het project van de GGD meedoen. Het is voor hen tegelijkertijd de maatschappelijke stage. Volgens de Rabobank leerde het project vorig jaar dat ze het niet voor niets doen. Toen troffen de OSG-leerlingen kinderen in de groepen 7 en 8 die vertelden dat ze af en toe al alcohol dronken.

De ervaringen van die leerlingen over Dat Drinkt Niet waren volgens de Rabobank positief. De ploeg die nu wordt klaargestoomd om voorlichting te geven, wordt ook omschreven als een enthousiaste club. De verhouding jongens en meisjes is ongeveer half om half.