Vlnr: Lauri Brons, Anyway met Anneke Brons en Whatever met Martes Brons.
Vlnr: Lauri Brons, Anyway met Anneke Brons en Whatever met Martes Brons. Foto:

Muzikale Brons-avond in Klif 12

Moeder Anneke en dochter Lauri zingen, evenals zoon Martes, die er ook gitaar bij speelt. De familie Brons beschikt over veel muzikaal talent. Zaterdag 26 januari presenteren ze in Klif 12 een afwisselend muzikaal programma. Geen goud of zilver, maar een 'Brons getinte' avond met drie totaal verschillende muziekstijlen.

Anneke Brons vormt met Irisabella Bakker en Ruthie Vazana het trio Anyway. Met behulp van klankkast, garde, mes en mengkom zetten ze een smaakvol muzikaal en cabaretesk menu op de planken. A capella en driestemmig 'kokkerellen' ze met muzieknoten, 'soms wat ongezouten, soms pittig gepeperd, maar altijd puur natuur'

De inbreng van Lauri Brons, met aan de piano Koen Spijker, omvat liederen van Leonard Bernstein, de componist van West Side Story en Mozart. Na een zoektocht in verschillende stijlen en disciplines ontdekte ze dat haar hart bij de klassieke muziek ligt. Lauri studeert dit jaar af aan de Master of Music richting Muziektheater op het Conservatorium van Tilburg.

Rockband Whatever bestaat uit Martes Brons en de gebroeders Pim en Jip Frank. Ze spelen al ruim tien jaar samen. Nog jong spelen ze met veel passie en overgave klassiekers uit de jaren '60 en '70. Er mag gedanst worden tijdens de rock 'n'roll waarmee ze de avond afsluiten.

Het muziekprogramma begint om 21.00 uur, de entree is €12,50. Een diner, inclusief een aantal muzikale intermezzi, begint om 19.00 uur. Diner en programma kosten samen €35,-.