Namen enquête niet openbaar

De gemeente heeft de namen van bewoners van Oudeschild die een enquĂȘteformulier invulden over de inrichting van de Heemskerckstraat op terechte gronden niet vrijgegeven.

Aldus oordeelt de commissie Bezwaarschriften na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur door enkele bewoners naar aanleiding van het verkeersbesluit. De bewoners wilden de beschikking hebben over de volledig ingevulde geretourneerde enquĂȘteformulieren. Het college heeft deze toegezonden, maar de namen en de huisnummers onleesbaar gemaakt. Met dit laatste waren de aanvragers het niet eens.

De aanvragers claimen dat zij alle gegevens nodig hebben om te kunnen beoordelen of het college juist heeft gehandeld. B en w voeren aan dat de namen en huisnummers onleesbaar zijn gemaakt ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de mensen die de formulieren hadden ingevuld. Er was ook toegezegd dat vertrouwelijk met deze gegevens zou worden omgegaan.

De commissie ziet niet in waarom de aanvragers ook de namen en de huisnummers nodig hebben voor hun beoordelingen en vindt dat bescherming van de persoonlijke levenssfeer zwaarder weegt.