Oefenen op een pop met een AED.
Oefenen op een pop met een AED. Foto: Jeroen van Hattum

AED-netwerk maakt dorpenronde

De Stichting AED Texel maakt de komende weken een ronde langs de dorpen om promotie te maken voor het AED-netwerk. Dat gaat begin februari in de lucht en de stichting heeft nog nieuwe vrijwilligers nodig.

De eerste bijeenkomst is maandagavond in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Die begint om 20.00 uur. Donderdag 24 januari is er een bijeenkomst in Oosterend, gevolgd door Oudeschild (maandag 28 januari), De Cocksdorp (dinsdag 29 januari), De Koog (woensdag 30 januari), Den Burg (maandag 4 februari) en Den Hoorn (woensdag 6 februari). Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur in de dorpshuizen. De informatieavond in Den Burg vindt plaats in de Buureton aan de Beatrixlaan.

Medewerkers van AED Texel geven een algemeen beeld van het netwerk en gaan in op de noodzaak om voldoende burgerhulpverleners te hebben. Zij kunnen, voordat de ambulance er is, al een hoop doen wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Het netwerk maakt gebruik van bestaande en nieuwe AED's op het eiland. Er is een eigen website: www.aedtexel.nl.