Afbeelding
Foto:

Onwaarschijnlijke overlevingstocht

Maar liefst negen Oscarnominaties kreeg Life of Pi, die vanaf deze week in Cinema Texel draait. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel en vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke overlevingstocht van de 16-jarige Pi. Zijn vader heeft een dierentuin in India. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.

Nieuw in Cinema Texel is ook de familiefilm Bengeltjes, rond het bekende zangtrio K3. Daarin zijn Karen, Kristel en Josje door het dolle heen, want hun drie nichtjes komen een weekendje in hun appartement logeren. Maar al snel blijkt dat de nichtjes ettertjes zijn, die de boel op stelten zetten.

Een deel van het programma in Cinema Texel wordt geprolongeerd. Daaronder Les Misérables, de verfilming van de succesvolle musical, die door al meer dan 60 miljoen mensen is gezien.

Ook nog een weekje te zien is The Hobbit: An Unexpected Journey van Academy Award-winnaar Peter Jackson, gebaseerd op het bekende meesterwerk van Tolkien.

Het volledige programma is te vinden in de agenda elders in deze krant en op www.texelsecourant.nl.