Jaap Witte wint

zesde boscross

Een mooi zonnetje, weinig wind en temperaturen net boven het vriespunt zorgden voor goede omstandigheden tijdens de zesde boscross van dit seizoen, die zondag in de Dennen werd gehouden.

Mart Kikkert, Coen van der Kerkhof en Dorus Overmaat leverden een prachtige strijd om de overwinning. Mart finishte in 3.56 minuten en was daarmee precies één seconde sneller dan zijn belagers. Bij de meisjes was Jasmijn Baptist de snelste in 4.24. De loop over 1700 meter werd wederom een prooi voor Dennis Niepel, die in 6.38 over de streep kwam.

De ronde van 2935 meter was door de werkzaamheden op twee stukken moeilijk te belopen. Bandensporen dwongen de atleten goed op te letten. Mede daardoor werden weinig persoonlijke records gelopen. Pieter Dogger won in 11.34.

In de loop over 5870 meter werden wel diverse records verbeterd. Eerste werd Axel Garritsen in 27.04. Snelste dame was Lisa Bochtenbach uit De Koog (29.39).

Jaap Witte schreef de loop over 8805 meter op zijn naam in 31.07. Hij liep een mooie vlakke race en had eigenlijk geen concurrentie. Snelste dame was Ramona Banda in 47.16. In totaal waren er 60 deelnemers.

De uitslagen staan op www.avtexel.nl.