Roosmarijn Graaf en Tessa Cofino houden een veiling voor Fight Cancer. (Foto Joke Cofino)
Roosmarijn Graaf en Tessa Cofino houden een veiling voor Fight Cancer. (Foto Joke Cofino) Foto: Jeroen van Hattum

Leerlingen OSG houden veiling 

Tessa Cofino (17) en Roosmarijn Graaf (16), leerlingen van de OSG, houden zaterdag 2 februari een veiling om geld op te halen voor Fight Cancer van KWF Kankerbestrijding.

De twee besloten een veiling te organiseren voor het profielwerkstuk dat leerlingen van de HAVO en het VWO voor hun eindexamen moeten maken. De veiling wordt gehouden bij de ingang van de school, zodat bezoekers op de grote luie trap kunnen zitten. Marco van Sambeek is veilingmeester.

Graaf en Cofino hebben inmiddels zo'n twintig kavels om te veilen. Ze streven naar zestig tot tachtig kavels. De twee hebben al een ronde door Den Burg gemaakt en ze gaan binnenkort weer op pad om aan producten te komen. Er worden zaterdag 2 februari onder meer goederen en bonnen geveild.

Tijdens de veiling wordt nader aandacht besteed aan Fight Cancer. Dat is een 'jong actielabel' van KWF Kankerbestrijding voor mensen tussen de 20 en de 40 jaar oud. KWF Kankerbestrijding wil jonge mensen ermee bewust maken van de strijd tegen kanker en hen aansporen in actie te komen. Het geld dat wordt opgehaald, gaat naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en de ondersteuning van patiënten.

Volgens Cofino en Graaf komt er iemand langs van KWF Kankerbestrijding, is er promotiemateriaal aanwezig en wordt er een filmpje vertoond. Er komen collectebussen te staan om geld in te zamelen en er worden op de avond onder meer petit-fours verkocht om de opbrengst te verhogen.

Mensen die wat willen aanbieden, kunnen contact opnemen met de twee leerlingen: Tessa Cofino tel. 06-10627322 en Roosmarijn Graaf: tel. 06-31234711. De twee werden geïnspireerd tot het organiseren van een veiling door het benefietdiner dat OSG-leerlingen Ismée Kok en Oriane Pam een jaar geleden hielden om geld voor Plan Nederland op te halen. Dat was toen ook een profielwerkstuk voor het eindexamen. 'We wilden wat meer doen dan alleen een verslag schrijven.'

De veiling begint zaterdag 2 februari om 19.30 uur op de OSG aan de Haffelderweg in Den Burg. De school is die avond geopend vanaf 19.00 uur.