Parkeren op plek laadpaal

Er staan geregeld geparkeerde auto's op de plekken met laadpalen voor elektrische auto's.

Dat werd woensdag opgemerkt tijdens de presentatie van de eerste Texelse elektrische deelauto. Wanneer zo'n plek wordt bezet door een gewone wagen, is het lastig om elektrische wagens op te laden. Burgemeester Francine Giskes zegde toe het probleem te bekijken.

Henry Mentink, deskundige op het gebied van deelauto's, deed de suggestie een groot kruis op parkeervakken met een laadpaal te zetten. Er werd eveneens voorgesteld om via de parkeerverordening aan een oplossing te werken.

Er staan verspreid over het eiland inmiddels 19 publieke laadpalen op Texel. Alleen in Oudeschild is het nog niet gelukt er een neer te zetten. Het aantal elektrische wagens op het eiland is groeiende. Er loopt al een tijdje een proef met elektrisch vervoer waar vijf ondernemers aan mee doen, TexelEnergie heeft het komende half jaar drie elektrische Nissan's waarmee iedereen een keer kan rijden en de elektrische deelauto is erbij gekomen.

Bij het Waddenfonds loopt momenteel ook een aanvraag voor de aanschaf van 67 elektrische auto's voor de Waddeneilanden waarvan veertig voor Texel.