Afbeelding
Foto:

 

Scouting in teken circus

Verkleed als clown, tijger, stuntman- of vrouw deden zestig kinderen en volwassenen zaterdag mee aan de Boerenkoolfuif waarmee Scouting Texel traditioneel het nieuwe kalenderjaar opent en die dit keer het thema circus had meegekregen. De deelnemers speelden zes spellen: tijger meppen, messengooien, apenkooi, bubbelshow, ballenal-bal en koorddansen. Na afloop werd er boerenkool gegeten.

Texelaar met

aparte verslaving

In de derde aflevering van het tv-programma KRO Eilanders is dinsdag 22 januari Texelaar Ruud van Holland te zien. Hij vertelt interviewer Sofie van den Enk aan boord van de TESO-boot over zijn rookverslaving, die heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe verslaving: hij zwemt iedere dag in zee. Het programma wordt uitgezonden via Nederland 1 en begint om 19.30 uur.

Cliëntenraad Gemini

De Cliëntenraad van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder is op zoek naar een nieuw lid. De raad is het orgaan dat de cliënten van het ziekenhuis een stem geeft door hun collectieve belangen te behartigen. De leden gaan geregeld met de ziekenhuisleiding in gesprek over uiteenlopende zaken als veiligheid, voeding, hygiëne en organisatorische onderwerpen. Zij verrichten hun taken op vrijwillige basis; hier staat een onkostenvergoeding tegenover.

Meer informatie staat op de website www.gemini-ziekenhuis.nl.