Patiëntenwijzer 

prostaatkanker

De ProstaatKankerStichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) hebben de online Patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg geïntroduceerd.

Deze patiëntenwijzer maakt patiënten met prostaatkanker bewust van wat zij mogen verwachten van de zorg. Als een ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden van de ProstaatKankerStichting en de NFK, krijgt het een groen vinkje toegekend. Ook het Gemini Ziekenhuis heeft een groen vinkje gekregen.

Voor de Patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg hebben de ProstaatKankerStichting en de NFK voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg opgesteld. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op wat patiënten met prostaatkanker belangrijk vinden en zijn afgestemd met de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen.

Beschikbaarheid van medisch specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en multidisciplinair team, het uitvoeren van onderzoek binnen een vastgestelde periode, de mogelijkheid voor psychosociale zorg en de aanwezigheid van schriftelijk voorlichtingsmateriaal zijn enkele voorwaarden waarop de zorg is getoetst. Meer informatie staat vermeld op www.prostaatkankerstichting.nl