Klassenverschil in klaverjasdrive Bethel

Bert Nederlof en Pieter van der Woude hebben op overtuigende wijze de klaverjasdrive gewonnen die donderdagavond in Bethel in Zuid-Eierland werd gehouden. Met 5382 punten uit drie rondes lieten zij de concurrentie ver achter zich.

Nadat Nederlof en Van der Woude verpletterend hadden uitgehaald naar Erik Hooijschuur en Peter Witte, moesten ook To de Maesschalck en Frans Bik eraan geloven. Zelfs cracks als Kenna Terpstra en Tiny Kok hadden niets in de melk te brokkelen. Alleen Janny Kiewiet en Nel van der Veen wisten enigszins in de pas te blijven en legden met een score van 5259 punten beslag op de tweede plaats. Rie Witte en Jan Koolhof werden derde met een score van 4832 punten.

De volgende drive is donderdag 24 januari en begint om 19.45 uur. Vooraf opgeven is niet verplicht.

Geen heldendaden bij De Doorstoot

Bij gebrek aan echte heldendaden dient het verslag van De Doorstoot sober te zijn. Martien Boon won alles, Corjan Luyt en Wil Homan verloren alles. Jan Huizing is in opmars (de Appingerzijler wist er tegen Luyt een serie van 9 caramboles uit te persen, evenveel als Luyt in 11 beurten had) en Heemskerk doet er goed aan uit te zien naar een definitieve rustplaats voor talentloze biljarters. Dick van der Kooy, ten slotte, wist met één sloot zijn biljartbal driemaal het biljart rond te sturen en daarbij veertien banden te raken, een nieuw Eierlands record.

Uitslagen:

Luyt-M. Boon 0-4; Smit-Huizing 4-2; Weel-Zijm 0-2; Van der Kooy-J. Boon 0-4; Heemskerk-Homan 2-0; M.Boon-Smit 4-2; Huizing-Kuyt 4-0; J. Boon-Zijm 2-0; Weel-Heemskerk 4-0; Van der Kooy-Homan 2-0; Huizing-M. Boon 0-4.

Bixiedag in Akenburg

Manege Akenburg is zondag 3 februari het toneel van een bixieponydag voor beginnende ruiters. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen met hun (geleende) pony meedoen aan dressuur, springen en spel. Onervaren combinaties kunnen dat eventueel ook aan de hand van een begeleider doen. De bixiedag is geschikt voor alle niveaus, deelnemers hoeven niet lid te zijn van de ponyclub. Pony's moeten wel een paspoort hebben en zijn ingeënt. Kinderen eten tijdens de bixiedag samen en gaan na afloop met een leuk aandenken naar huis.

Meer informatie via e-mail bixie@rvtexel.nl.