SVO verliest van kampioenskandidaat

SVO heeft de inhaalwedstrijd tegen kampioenskandidaat DSS uit Haarlem zaterdag met 1-2 verloren.

Op het moeilijk bespeelbare veld in Oosterend was zeker in de eerste twintig minuten niet te zien dat DSS een van de kampioenskandidaten is. SVO bood prima tegenstand en creƫerde ook enkele kansen. Na twintig minuten kwam DSS gelukkig op 0-1. Bij een schot vanaf twintig meter werd de bal nog geraakt door een speler van SVO, waardoor deze een vreemde curve kreeg en over de kansloze keeper Stefan Tijsen in het doel ging. SVO was even van slag en kreeg vijf minuten later ook nog een tweede treffer om de oren, nadat de verdediging als aan de grond genageld stond en DSS simpel kon scoren.

Met Dave Witte voor Denny Vlaming ging SVO na rust de strijd aan met de technisch betere voetballers van DSS. Die hadden hier zichtbaar moeite mee, al kregen ze nog wel enkele goede kansen. Steeds stond de uitblinkende keeper Tijsen in de weg. Ook SVO was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de voorhoede was niet scherp.

Toch werd het een kwartier voor het einde 1-2. Doelpuntenmaker was Dennis Daalder, die de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant uitstekend inkopte. De gasten raakten daardoor zo van slag, dat ze elkaar de huid vol scholden. De gelijkmaker hing in de lucht, maar SVO had de pech dat Martijn Drijver en Jeroen Abma door een blessure niet verder konden. Wesley Stroo en Ruud Hof waren hun vervangers. De laatste kreeg vlak voor tijd de uitgelezen kans 2-2 te scoren, maar zijn schot ging in het zijnet.

'DSS mag dan kwalitatief en technisch beter zijn, maar je ziet dat SVO het elke tegenstander moeilijk kan maken door volop strijd te leveren', concludeerde trainer Nico Kremer na afloop. 'Complimenten voor de ploeg, want ze hebben alles gegeven. Helaas hadden we dat kleine beetje geluk vandaag niet, anders hadden we zomaar nog een punt aan deze wedstrijd overgehouden. Nu sta je jammer genoeg met lege handen.'

Komende zaterdag speelt SVO opnieuw thuis. Tegenstander is dan het onder aan de ranglijst bungelende DEM.

Rabo Top NH

Texelse mountainbikers eindigden hoog in het klassement van de Rabo Top Noord-Holland. In de Funklasse eindigde Peerke Reijnders op de derde plaats. Bij de jeugd van 11-12 jaar werd Folkert Jimmink eerste . Broer Sjors werd eerste in de categorie 13-14 jaar, Jim Boogaard tiende, Bregje Jimmink elfde en Harmen Hottentot veertiende. Bij de junioren eindigde Wouter van Tatenhove als derde en Nikay Sangers zesde. Bij de dames werd Marit Zijm derde en Denise Betsema elfde.