Strijd om de bal op het pupillentoernooi. (Foto Jeroen van Hattum)
Strijd om de bal op het pupillentoernooi. (Foto Jeroen van Hattum) Foto: Jeroen van Hattum

Pupillen in actie op toernooi

Texelse E-pupillen hebben zaterdag tegen elkaar gevoetbald op het jaarlijkse zaaltoernooi in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Er deden tien teams mee die in twee poules waren verdeeld. De ene poule kwam in de ochtend in actie, de andere in de middag.

Voor de voetballers was het toernooi een mooie gelegenheid om na een lange periode van niet kunnen voetballen weer eens te kunnen spelen. Buiten kan er al langere tijd niet worden gevoetbald als gevolg van de slechte natte velden.

Volgens de organisatie waren de kinderen gemotiveerd om te spelen en waren de teams aan elkaar gewaagd. Dat bleek met name in de middag waar bijna alle wedstrijden met slechts één of twee doelpunten verschil eindigden.

In de ochtend ging het team Udinese als winnaar naar huis. In de middag was Juventus de sterkste ploeg. De tribune van Ons Genoegen was tijdens het toernooi goed gevuld met toeschouwers.

De volledige uitslag in poule A: 1. Juventus; 2.Napoli; 3. SVC; 4. SVO; 5. Fiorentina. De uitslag in poule B: 1. Udinese; 2. Parma; 3. AC Milan; 4.Lazio Roma; 5. Inter Milan.